Tyre.

2001    2000    1999     1998     1997

Foldtyr 2001.
Vi har købt Danmarks bedste herefordtyr, Rosenkær President, første tyr i Danmark med over 2kg i daglig tilvækst fra individafprøvningen. President sluttede med 2071g i daglig tilvækst og vejede 13 måneder gammel 762kg.

Klik på billedet og se President i fuld størrelse

Rosenkær President. 
Valgt ud fra høj tilvækst, fantastisk malker til moder, samt far med høj vægt og flot eksteriør, bedste tyr på Agromek og landsskuet i Herning. Rosenkær President aftappes til brug som insemineringstyr, inden han kommer hertil. Klik her for stamtavle og hans kåringstal. Han målte 56 cm i omdrejer ved 12 1/2 måned, som ligeledes er blandt de allerbedste kåringer.

Herudover benytter vi igen tyrene Roost Mister og Kammerherre Morten.

Insemineringstyre i 2001:
I år 2001 inseminerer vi med den nye australske tyr Wiranya Batavia, den irske tyr Udel 1 Knight Flyer, samt Gold-Bar Vision 56K. Af danske tyre anvender vi SMH Jerry og Tange 1 Løjtnant. 
SMH Jerry kan vi ikke bestille længere, men istedet kan vi nu anvende Bækbygård Palnatoke, der har Kingsland Arce i afstamningen. Sidstnævnte har vi haft en tyr efter og kun med gode erfaringer.
Vi anvender bevidst ikke Roost Litauen, da han er helbror til vor nuværende avlstyr, Roost Mister. Vi har ca. 40 kalve efter Roost Mister, men er endnu ikke begyndt at slagte efter ham.

Følgende tyre anvendte vi i år 2000:

Roost Mister.
Helbror til kvægavlstyren Roost Litauen. Valgt ud fra høje U-tal på flere WTK Samson tyre på Ålestrup individafprøvning. 

Kammerherre Mac 297.
Valgt ud fra lette kælvninger, dens moder er en fantastisk god malker , samt hendes slagtetal er høje. 

Kammerherre Morten.
Valgt ud fra lette kælvninger, god malker til moder, samt slagtetal. Anvendes som kvietyr. Kammerherre Morten er efter Moeskær Zento, som vi anvendte til 20 kvier. En del halvsøstre har nu kælvet og de er alle gode malkere. Samler flot yver 2-3 uger før 1. kalv. 

Følgende tyre anvendte vi i år 1999.

Insemineringstyre:
I år 2000 har vi kalve efter Roost Erold Ryder, Circle D Standard Time, Udel 1 Knight Flyer.

Roost Mister.
Roost Mister gik ved vores kvieflok og alle kvier, ca. 15 stk. har givet lette kælvninger. 6 af de drægtige kvier er solgt. Se beskrivelsen under tyre anvendt i år 2000.

Vokslev Noller.
Valgt ud fra flotte, muskuløse og høje klassificeringstal på kalve efter dens far, Glomsdal Gajus, også en nuværende insemineringstyr og brugstyr. Vokslev Noller er horned.

Kammerherre Nevada.
Individafprøvet tyr med gode tal for tilvækst, en stærk ryg og den mor er en god malker og meget robust ko.

Kammerherre Nick.
Individafprøvet tyr med gode tal for klassificering, U-tal på 74,6, meget muskuløs og den mor er en god malker og meget robust ko. Han er halvbror til tyren vi har i Ålestrup til individafprøvning. Ligeledes halvbror til Kammerherre Nevada. Tyren er solgt til Keld Adzersen, Thorup.

Moeskær Fenton.
Valgt ud fra afkom efter WTK 37A Heston med gode slagtetal og utrolig højt s-index. Desværre har den givet alt for høje fødselsvægte, stor kalve dødelighed og dermed kun anvendt et enkelt år.

Følgende tyre anvendte vi i år 1998.

Insemineringstyre:
I 1998, samt i 1999 fik vi kalve efter Nick the Butler. Denne tyr har vundet mange dyrskuekonkurrencer, bl.a. afkomskonkurrencer flere år i træk. Vores vurdering er at den er vigende med mælk til hundyrene, da vi her har kvier efter supergode køer på mælk, hvor kvierne ikke når deres mødre til middel på mælk.

Følgende tyre anvendte vi i år 1996/7.

Insemineringstyre:
HF5D Fast Forward 530
er en tyr, der har avlet supergode hundyr med masser af mælk. Vi har købt avlstyren Moeskær Zento bevidst efter HF5D Fast Forward 530, selv om vi havde enkelte hundyr, han ikke kunne bruges til.
Mohican Tradition er far til HF5D Fast Forward, og selvom Mohican Tradition aldrig har vist fløjdyr på dyrskuer, så har den avlet hundyr med mælk som en anden malkeko. Vi har 2 "malke"-køer efter insemineringer med Mohican Tradition.