Vigtigt: Vi indskrænker
pt. salget af kalvekød direkte til forbruger, da vi synes vi anvender
for meget tid på denne gren. Vi har besluttet os for at koncentrere
os om Hereford som Avlsdyr og det daglige arbejde omkring hereford.
Vi sælger ikke kød til private.
Jeg bibeholder materialet på hjemmesiden til
brug for erfaringsudveksling. Brug gerne vores opskæringsplanche,
opskrifter mm.
Er
dyrevelfærd og kødets oprindelsessted vigtigt for dig?
KØB KALVE/OKSEKØD HOS OS!
Velhængt og smagsmodnet kalve-/oksekød
til salg direkte fra producent til forbruger.
Dyrene er fodret med danske råvarer, eget
korn og er vokset op på grønne marker. Hvis du køber
hos os, ved du nøjagtig hvor dit kød kommer fra.
Vælg dit kød fra vor frilands
besætning, så har du også garanti for at kalvene
aldrig har været bundet. Hereford kalven bliver slagtet
på dyrlægekontrolleret slagtehus og leveres udskåret
og hakket og hvert stykke kød er mærket med navn og
klar til pakning og nedfrysning. Kødet er krogmodnet, dvs kødet
hænger på slagteriet i ca. 17 dage, inden det tages ned og parteres.
|
Førstegangskøbere
vil få oversigt over kødets
anvendelsesmuligheder og du får også lækre
opskrifter. |
Hereford kødet kendetegner sig ved
kortere tilberedningstid/stegetid. Herefordkød er mørt
og velhængt. Den naturlige fedtmarmorering giver kødet
en kraftigere smag. Herefordkød er af denne høje
kvalitet, kan ikke købes i supermarkedet. Kalven er ca.
13-15 måneder gammel og det er altid tyrekalve.
Vi
sælger kødet i portioner af en kvart eller ottendedel. Slagteren
parterer et halvt dyr af gangen og deler i retfærdige
portioner.
1/4 hereford
vil indeholde ca. 70-80kg og nedenstående udskæringer:
Bagkød
højreb (5-7kg)
mørbrad
højreb
yderlår
inderlår
klump
lårtunge
tyksteg
culotte eller cuvette
tyndstegs-steaks |
Forkød
bovsteaks
tykkam
osso buco
bryst
spidsbryst
tværreb
hakket oksekød (5-7kg)
kraftben
indmad (gratis) |
Ved bestilling af 1/8 hereford vil
nogle af ovennævnte stykker ikke kunne deles fra
bagpart, men den vil altid indeholde højreb. Et eksempel kunne
være 1/2 mørbrad og tyksteg går ud i hver sin ottende del.
Vi slagter
jævnligt efter behov, så løbende bestilling modtages
og ofte kendes næste leveringsdato. Vi leverer som hovedregel kun på
fredagen. Hvis andet ønskes kan dette arrangeres, hvor I selv samler
eksempelvis 4 kunder om et helt dyr. Der vil fra bestilling til
levering gå ca. 1-2 måneder. Bestil derfor i god tid.
Prisen er 44-45 kr. pr. kg
afhængig af hvilken portion, du ønsker at bestille. Prisen
er inkl. parteringen, hakket og mærket op, samt ingen svind. At svind er
indeholdt i prisen vil sige, at du kun betaler for de
kilo, som du reelt får udleveret. Desuden er indmad (lever, hjerte og tunge)
gratis.
Bestilling:
|