HEREFORD KALVE-/OKSEKØD anvendelsesmuligheder . 

Stegetermometer   Løsefrosne steaks    Forkød    Bagkød 

Når du køber hereford kød, så er kødet parteret og hakket. Til hjælp for nedfrysning har jeg sammen med herefordforeningens kød-afsætningsudvalg udarbejdet en liste med forslag. Bagsiden af opskæringsplanchen fra kødbranchens fællesråd indeholder ligeledes gode ideer.

Generelt, når det er hereford kalve på 14-16 måneder, så kan du stort set anvende det hele til grill.

 

Opskriftbogen er gave til nye kunder.

Klik og se opskæringsplanche i stort format

Tips:
Stege i ovn:
Brug altid et stegetermometer. Når kødet har rette temperatur, pak kødet ind i pergamentpapir, stanniol med blanke side indad, viskestykker og herefter nogle håndklæder. Kom kødet ned i en køletaske. Lad kødet trække i op til stegetiden (1/2-11/2 time). Kødet må gerne have stuetemperatur, når du starter tilberedningen.
Du har styr på kødet før dine gæster kommer. Det kan fint hvile over forretten.

Har du prøvet at stå med rødt kød, når du skærer ud i køkkenet, og når fadet er nået ind til gæsterne, så er den røde/rosa kød farve væk. Her har du skåret kødet ud før det har trukket.

Løsfrosne steaks
Det kan være en fordel af nedfryse steaks enkeltvis ved siden af hinanden. Så bestemmer du selv om du vil tage 1, 2, 3, ... op af fryseren, end at de nedfryses ovenpå hinanden.

Forkød:  
Bov Grydesteg, ovn-steg, grill
Tykkam Boston steg (med røget bacon og stegt som vildt)
Steg, som rødt kød
grydesteg, gullasch, strimler, der marineres, steaks
Spidsbryst Ovn-steg spækket med hvidløg/krydderier
Farseret spidsbryst (lomme m/fars, rød peber, champignon). Kan fryses med fars. Kødet smøres med smør inden stegning i ovn.
Kogestykke, til frikasse.
Bryst og
Tværreb 
Frikasse, koge-kød, rullesteg.
Jeg kan finde på at skære kødet fra b
en og marinere kødet i olie, salt, krydderier, til en herlig sammenkogt.
Benene afkoges til suppe eller i microovnen til et hunde-ben.
Grydesteg, 2-3 timer med laurbær
Revelsben på grill.
Gullasch
Bagkød:   
Tyksteg Helstegt                                                      Stege i ovn:
Kalvemedaljon
Kotelet
Wienerschnitzel

Rosa stegt kalvesteg
engelske bøffer
filet
Inderlår kalve gordon bleu (kødet bankes i en plastikpose til dobbelt størrelse, skinke, sød sennep, ost kan kommes på inden frysning, det er nemt)
Wienerschnitzel
Roastbeef
Rosa stegt kalve/oksesteg
Klump Daglige steaks
Benløse fugle
Wok
Yderlår Marineret kød i tern/skiver/strimler - wok
Kødet bliver hårdt og er ikke til steaks, selv om det ser flot ud
Mørbrad Helstegt
Tournedos
Højreb Stege eller steaks
Tyndsteg Steg eller steaks. Fondue.
Culotte Steaks, stege, sprængt, marineret
Lårtunge Roastbeef til pålæg (koges 45min og brunes)
Saltkød (salt 3 tim, kog 70-80 min, afkøl koldt vand)
Skank Osso buco
Forloren skildpadde
Oksekølle

                                           

med ben, 24 timer v/ 78 grader

uden ben, 2 tim v/130 grader, 2 1/4 ved 180, skal trække mindst 1 time

--- Velbekomme ---            Hereford kødafsætningsudvalg